Volvo XC60 ook als plug-in hybride

4 jan 2012
Op de NAIAS, de autoshow van Detroit, presenteert Volvo de XC60 Plug-in Hybrid Concept. In tegenstelling tot de V60 Plug-in Hybrid is de elektromotor in de SUV gekoppeld aan een benzinemotor.

De voorwielen van de XC60 Plug-in Hybrid Concept worden aangedreven door een nieuwe viercilinder turbobenzinemotor met een vermogen van 280 pk en 380 Nm aan koppel. Een elektromotor op de achteras levert nog eens 70 pk extra.

De hybride XC60 is in drie modi te rijden: pure, hybrid of power. In de eerste modus maakt de auto zoveel mogelijk gebruik van de aandrijving van de elektromotor met een maximale actieradius van 45 kilometer emissievrij. In 3,5 uur is het accupakket weer opgeladen via het stopcontact.
Hybrid is de standaardmodus waarbij een optimale balans wordt gezocht tussen verbrandings- en elektromotor. Volgens Volvo bedraagt het verbruik gemiddeld 2,3 l/100 km, wat neerkomt op 53 g/km CO2.
Tot slot levert de XC60 Plug-in in powermodus echt sportieve prestaties. Met een gecombineerd vermogen van 350 pk spurt de SUV in 6,1 tellen naar de honderd.

VolvoXC60Plug-inHybride

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.