Toyota Land Cruiser facelift

6 jan 2012
Toyota heeft de Land Cruiser V8 aangescherpt. Op het salon van Brussel debuteert de vernieuwde versie met schonere motoren en een licht aangepast uiterlijk.

Net als zijn voorganger is de Land Cruiser V8 ook weer in een benzine- en dieseluitvoering te verkrijgen. Een nieuwe 4,6-liter V8-benzinemotor vervangt de 4.7 en levert met 318 pk 30 pk meer aan vermogen. Het koppel stijgt met 15 Nm naar 460 Nm. De 4.5 V8 diesel levert onverminderd 272 pk en 650 Nm aan koppel. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat.

De Land Cruiser V8 deinst niet terug voor een stukje onverhard. Crawl Control, dat zorgt voor een constante en stabiele lage snelheid in het terrein, kan vanaf nu op maar liefst vijf (in plaats van drie) snelheden worden ingesteld. Daarnaast geven de vier multi-terrain camera’s (1 vóór, 1 achter en aan elke zijkant 1, standaard op de Executive) ook optimaal zicht als de bestuurder zijn Land Cruiser onder de meest zware en listige omstandigheden moet rijden.

De vernieuwde Toyota Land Cruiser V8 is herkenbaar aan de aangepaste grille, lichtunits en bumpers. De bi-xenon koplampen zijn voorzien van led-dagrijverlichting. Toyota heeft verder de mistlampen vóór opnieuw vormgegeven en voorzien van een chromen behuizing. De buitenspiegels zijn uitgerust met knipperlichten. Ook het ontwerp van de 18-inch (VX) en 20-inch lichtmetalen wielen (Executive) is nieuw.

De prijzen van de vernieuwde Land Cruiser V8 beginnen bij 130.390 euro voor de 5-persoons 4.5 V8 D-4D VX Automaat. Die van de benzineversies starten bij 153.390 euro voor de 5-persoons 4.6 V8 VVT-i Executive.

 

ToyotaLand CruiserV8

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.