Audi A6 Allroad een feit

11 jan 2012
Een paar dagen na de onthulling van de Audi A4 Allroad komt Audi met de foto’s van de A6 Allroad. Zelfde verhaal, alleen een maatje groter.

Audi was samen met Volvo pionier in de klasse van de opgeruigde stations. De XC70 en A6 Allroad hebben lange tijd het alleenrecht gehad. Later volgden ook andere fabrikanten met dergelijke types. Voor Audi is het nu tijd om de tweede generatie van de A6 Allroad te introduceren, die uiteraard in de basis het lijnenspel van de nieuwe A6 Avant volgt.

Ook de nieuwe Allroad is te herkennen aan de extra plastic beschermstrips op de carrosserie. De uitlaateindstukken hebben een afwijkende vorm en roestvrijstalen beschermpanelen die over de voor- en achterbumper krullen maken het plaatje compleet. Dankzij een aluminium carrosserie is de nieuwe A6 Allroad 70 kilogram lichter dan zijn voorganger.

De Allroad komt beschikbaar met keuze uit de 310 pk sterke 3.0 TFSI-benzinemotor of de 3.0 TDI in drie smaken: 204, 245 of 313 pk. Die laatste heeft een extra turbo aan boord. De A6 Allroad staat vanaf de lente bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.


 

AudiA6Allroad

Gerelateerde artikelen:

Reacties (2)

  1. Lovie:
    28 januari 2012 om 03:25

    Holy concise data btmaan. Lol!

  2. keiwegq:
    28 januari 2012 om 12:49

    3dt0MO ezsgpruhjide

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.