Audi A3 in de kijker

12 jan 2012
De nieuwe Audi A3 debuteert in maart op de autosalon van Genève. Op internet zijn echter al de eerste 'beelden' gelekt van de nieuwe concurrent voor de BMW 1-serie en Mercedes A-klasse.

Vorig jaar in Genève toonde Audi de A3 Sedan Concept en daar wijkt deze driedeurs A3 qua vormtaal eigenlijk nauwelijks van af. De nieuwe A3 wordt gebouwd op het nieuwe MQB-platform, waarop de Volkswagen Cross Coupé Concept ook is gestoeld. Het onderstel vormt straks ook de basis voor de nieuwe generatie Volkswagen Golf en Seat Leon. Op moment zijn de details nog summier, wel kunnen we melden dat Audi louter turbomotoren zal monteren in de nieuwe A3 met als instapper een 1.2 TFSI en als topper de vijfcilinder 2.5 TFSI als RS3.

AudiA3

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.