Audi koopt Ducati

19 apr 2012
Het Volkswagen-concern is op roverspad in Italië. Porsche heeft onlangs Nardo aangekocht en nu koopt Audi Ducati.

Ducati is alweer de derde Italiaanse dochter van Audi, na Lamborghini en ItalDesign. Audi betaalt naar verluidt zo’n 860 miljoen euro voor de motorfietsfabrikant die in 2011 een omzet boekte van 480 miljoen euro. Er werken zo’n 1.100 mensen voor Ducati, die motorfietsen bouwt in Bologna en in Thailand.

Ducati

Bestuurvoorzitter van Audi, Rupert Stadler, zegt over de overname: “Ducati geldt wereldwijd als premiummerk onder de motorfietsfabrikanten en heeft een lange traditie op het gebied van sportieve motorfietsen. Innovatieve besturingssystemen, het speciale verbrandingskamerproces van de Ducati-motoren, de sportieve identiteit en de ervaring op het gebied van lichtgewicht constructies bieden volop potentieel voor Audi en het Volkswagen-concern.”

AudiDucati

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.