Weekers wil eerlijker bijtelling

5 jan 2013
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil de fiscale bijtelling voor zakelijk gereden personenauto’s eerlijker maken. Hij overweegt om een gestaffelde bijtelling in te voeren, waarbij je meer betaalt naarmate je meer privékilometers rijdt.

Weekers zei dit in de TROS Autoshow zaterdagmiddag. Hij vindt het onrechtvaardig dat iemand die net iets meer dan 500 kilometer privé rijdt met een auto van de zaak net zoveel bijtelling betaalt als iemand die heel veel privékilometers rijdt. De staatssecretaris wil daarin onderscheid aanbrengen door de bijtelling in stapjes te laten oplopen. Iemand die veel privékilometers gaat dan ook meer betalen dan iemand die maar weinig privé rijdt. Weekers wil met de autobranche overleggen hoe zo’n gestaffelde, veel eerlijkere bijtelling kan worden ingevoerd.

Klassieker als hobby

Staatssecretaris Weekers liet in de TROS Autoshow ook weten dat hij nog nadenkt over hoe hij tegemoet kan komen aan een motie van de Tweede Kamer over de oldtimers. In die motie uit de Kamer de wens om de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting te handhaven voor mensen die een klassieke auto als hobby hebben. Weekers, die in de TROS Autoshow vertelde zelf af en toe in een klassieke Peugeot 504 Coupé te rijden, overlegt nog met de autobranche over een oplossing. Hij wil in elk geval wel dat mensen die een vervuilende oldtimer dagelijks gebruiken motorrijtuigenbelasting gaan betalen.

 

 

 

Fiscale bijtellingFrans Weekersklassiekersmotorrijtuigenbelasting

Gerelateerde artikelen:

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.

Reacties (1)

  1. T. Aarsen:
    12 januari 2013 om 18:53

    Beste minister Weekers: graag de waarheid vertellen a.u.b. De staat heeft gewoon geld nodig, dit is een mooie manier om de staatskas te spekken want gelooft u werkelijk dat er mensen zijn die de leaseauto prive gebruiken en slechts 501km rijden??
    Praat dan niet ove oneerlijkheid want iedereen is vrij om zelf meer of minder te rijden met zijn auto. Daar is niets oneerlijks aan toch?

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.