Dit is de nieuwe Chevrolet Corvette Stingray

14 jan 2013
Chevrolet heeft op de autoshow van Detroit het doek getrokken van de volledig nieuwe Corvette Stingray. “Alleen een Corvette met de perfecte balans van technologie, design en prestaties kan de iconische Stingray typeaanduiding dragen”, zo luidt de verklaring van de fabrikant voor (her)gebruik van de naam Stingray.

De nieuwe Corvette Stingray is het meest krachtige Corvette standaardmodel ooit. Voor de aandrijving zorgt een 6,2-liter V8 met een vermogen van 450 pk en 610 Nm aan koppel. Schakelen gaat via een nieuwe handgeschakelde zevenbak. In minder dan 4 seconden spurt ie van 0-100 km/h. De volledig nieuwe Corvette Stingray deelt slechts twee onderdelen met de voorgaande generatie Corvette. Hij beschikt over een volledig nieuwe structuur en een nieuw chassis, een nieuwe aandrijflijn en nieuwe technologieën, evenals een volledig nieuw ontwerp voor het interieur en exterieur.

De Corvette is opgebouwd uit lichtgewicht materialen waaronder een koolstofvezel motorkap en een dakpaneel dat kan worden verwijderd, kunststof spatschermen, deuren en achterschermen en een koolstofvezel onderkant van het koetswerk. De nieuwe Corvette Stingray coupé komt in het derde kwartaal van 2013 op de markt.

ChevroletCorvette

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.