Amerika sleept Volkswagen voor rechter

5 jan 2016
De overheid in de Verenigde Staten sleept Volkswagen voor de rechter. Een aanklacht is op 4 januari ingediend bij de rechtbank in Detroit.

Het gaat om een civiele aanklacht tegen Volkswagen en de daaronder hangende merken Audi en Porsche vanwege het opzettelijk overtreden van de Clean Air Act, een strenge wet tegen luchtvervuiling. Volgens de Amerikaanse overheid is dit slecht een eerste stap in het ter verantwoording roepen van Volkswagen vanwege het opzettelijk manipuleren van uitlaatgasemissies in de VS. Er hangen VW ook nog straffen van de landelijke milieu-organisatie EPA en de van Californische organisatie CARB boven het hoofd. Daarnaast zijn er inmiddels ruim 500 aanklachten tegen Volkswagen ingediend door particulieren. Zij verwijten Volkswagen bedrog en contractbreuk. Het kan nog vele jaren duren voordat al deze rechtszaken zijn gevoerd en schadevergoedingen en gerechtelijke procedures kunnen zeer kostbaar worden voor het Volkswagen-concern. Daarbij komen dan nog de kosten voor de terugroepactie zelf. 

dieselgateVolkswagenEPACARBsjoemelsoftware

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.