Porsche Boxster voortaan met vierpitters

27 jan 2016
Porsche komt met een ingrijpende facelift van de Boxster. Het model krijgt een uiterlijke opknapbeurt, gaat voortaan 718 Boxster heten en heeft nieuwe viercilinder turbomotoren.

De 718 Boxster zal voortaan door het leven moeten met een tweeliter viercilinder turbomotor met 300 pk, de 718 Boxster S krijgt een 2,5 liter turbomotor met 350 pk. Dat is meer kracht dan voorheen en meer koppel, maar liefhebbers van de markante en bij Porsche toch wel erg traditionele zescilinder boxermotor zullen zeer teleurgesteld zijn. Een stukje - vermoedelijk vergeten - traditie komt echter terug, want de modelnaam 718 verwijst naar de sportauto’s waarmee Porsche in de jaren vijftig en zestig succesvol was. 

De nieuwe turbomotoren zijn voorzien van een turbo met variabele geometrie en beloven tot 13 procent zuiniger te zijn dan hun voorgangers. Om het extra vermogen (de 718 Boxster S heeft nu 35 pk meer) op straat te krijgen is het onderste aangepast en heeft de auto krachtigere remmen. Daarnaast is bijna elk carrosseriedeel wel iets aangepast en het dashboard is vernieuwd. 

De Porsche 718 Boxster sprint met (optionele) PDK-transmissie en Sport Chrono pakket in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h, de S doet het in 4,2 tellen. De topsnelheden bedragen respectievelijk 275 en 285 km/h. 

Porsche start in mei met de levering van e 718 Boxster, de prijzen beginnen bij 67.800 euro. 

Boxster718Porsche

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.