Volkswagen Golf GTI Clubsport vanaf 43.490 euro

8 feb 2016
Volkswagen heeft de prijs bekend gemaakt van de Golf GTI Clubsport, een speciale versie die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan wordt uitgebracht. De auto kost vanaf 43.490 euro.

De Golf GTI Clubsport is de krachtigste Golf GTI ooit met een vermogen van 265 pk uit de tweeliter turbomotor. Via de bootsfunctie kan de auto zelfs voor korte tijd 290 pk mobiliseren. Het maximum koppel bedraagt dan 380 Nm, terwijl dat normaal 350 Nm bedraagt. 

Om te beginnen wordt de GTI Clubsport alleen met zestraps dubbelkoppeling versnellingsbak aangeboden en met die transmissie sprint de auto in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. De auto heeft een speciaal Clubsport-onderstel en is uitgerust met een elektronisch sperdifferentieel voor maximale tractie.

De GTI Clubsport is uiterlijk herkenbaar aan een speciale bumper met grotere luchtinlaten, zwarte Clubsport dorpels en een achterbumper met diffuser en twee uitlaatpijpen. Het dak van de Clubsport is optioneel in zwart te leveren. In het interieur vinden we speciale sportstoelen en stof met alcantara bekleding en een speciaal Clubsport instrumentarium.

Vanaf eind maart de Golf GTI Clubsport leverbaar.

VolkswagenGolfGolf GTIGTI Clubsport

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.