VW verbeterde sjoemelsoftware eerst

11 mrt 2016
Volkswagen heeft de sjoemelsoftware die vorig jaar in dieselmotoren werd aangetroffen nog tussentijds verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van de omroepen NDR en WDR en de Süddeutsche Zeitung.

Volkswagen werd toen al onderzocht door de Californische Milieudienst CARB. De verbetering die werd aangebracht rond de jaarwisseling van 2014/2015 bestond uit het softwarematig controleren of er aan het stuurwiel wordt gedraaid. Daardoor zou de sjoemelsoftware nog beter in staat zijn geweest om te herkennen dat een auto op de rollenbank wordt getest. De raad van bestuur van Volkswagen zou niets geweten hebben van deze verbeteringen. 

Vóór de aanpassing van de software zou de dieselmotor van Amerikaanse Passats nog af en toe op de gewone weg in de schoonste modus werken, wat tot extra slijtage van het dieselpartikelfilter kon leiden. Dat zou voor Volkswagen tot hoge kosten hebben kunnen leiden en dat wilden de ingenieurs voorkomen, zo meldde de Süddeutsche Zeitung. 

VolkswagenVWsjoemelsoftware

Gerelateerde artikelen:

Reacties (0)

Reageer

This thread has been closed from taking new comments.